Geplaatst op Geef een reactie

Sappige Rosbief

Sappige Rosbief

Sappige Rosbief

Durf voor de komende feestdagen eens een klassieker te proberen. Maak je geen zorgen, rosbief uit de oven werkt altijd. Jouw dierbaren zullen zeker genieten van dit sappige gestoofde gerecht.
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 2 uur 20 min
Totale tijd 2 uur 50 min
Gang Hoofdgerecht

Benodigd

  • Silicone Keukenkwast
  • Dunschiller
  • Groentemes
  • Chef Series 3L Steelpan
  • Silicone Ovenhandschoen
  • Soft Grip Dubbeltang
  • Platte Garde

Ingrediënten
  

  • 1,25 Kg Rosbief
  • Zout
  • Peper
  • 1-2 eetlepels Mosterd Middelscherp
  • 2 eetlepels Bakolie
  • 2 grote Uien
  • 3 Wortels
  • 350 ml Droge Rode Wijn
  • 600 ml Runderbouillon
  • 2 eetlepels Bindmiddel

Instructies
 

  • Wrijf de rosbief in met zout en peper en bestrijk hem helemaal met mosterd met behulp van Silicone Keukenkwast
    1,25 Kg Rosbief, Zout, Peper, 1-2 eetlepels Mosterd
  • Schil de wortelen met de dunschiller en snijd ze, net als de geschilde uien, met het groentemes in grove stukken.
    3 Wortels, 2 grote Uien
  • Verwarm de oven voor op 180°C boven/onderwarmte.
  • Verhit de bakolie in de Chef Series 3L Steelpan
    2 eetlepels Bakolie
  • Leg de Rosbief in de hete olie en schroei krachtig aan alle kanten dicht. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
  • Blus vervolgens af met rode wijn en laat lichtjes inkoken.
    350 ml Droge Rode Wijn
  • Voeg de uien en wortels toe aan de braadpan en fruit ze aan.
  • Als beide lichtjes bruin zijn, giet u de runderbouillon erbij.
    600 ml Runderbouillon
  • Dek de Chef Series Cottage Cookware 3L steelpan af met het deksel. Zorg ervoor dat de stoom openingen niet naar de handgrepen gericht zijn.
  • Zet de braadpan in de oven en laat de rosbief in ongeveer 120 minuten gaar worden. Besprenkel af en toe met de saus. Let op: Gebruik siliconen ovenwanten, want de braadpan wordt erg heet.
  • Neem de afgewerkte rosbief uit de saus met de Soft Grip Dubbeltang en breng de saus aan de kook op het fornuis.
  • Klop maïzena en een beetje water glad met de Platte Garde en voeg toe aan de saus om hem te verdikken. Als u wilt, kunt u de saus vooraf door een fijne zeef gieten.
    2 eetlepels Bindmiddel
  • Breng de saus op smaak met zout en peper en leg de rosbief er weer in met de Soft Grip Dubbeltang. Verwarm alles nog eens kort samen
  • Serveer de saus eventueel apart in de Iso Duo Sausschaal
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept