
Spätzle met pesto
Eens een keer wat anders dan pasta of aardappel op tafel. En zelf gemaakt smaakt het beste.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 25 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Pesto Bereiden 5 minuten min
Totale tijd 40 minuten min
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken de Elzas, Hongarije, Moselle, Oostenrijk, Slovenië, Zuid-Duitsland, Zuid-Tirol, Zwitserland
Porties 4 personen
Benodigd
- Spätzleria
- Schuimspaan XL
- Duo Chef
- SuperSonic Turbo Chopper
Ingrediënten
Voor het deeg
- 400 gram bloem
- 5 ml fijn zout (1 tl)
- 2 eieren
- 200 ml water
Pesto
- 1 handvol basilicum blaadjes
- 15 ml pijnboompitten (1 el)
- 1 knoflookteentjes geschild
- 75 ml olijfolie
- 30 ml geraspte Parmesaankaas (2 el)
- zout en Peper
Voor het koken
- 3 l kokend water
- 10 ml grof zout (2 tl)
- 1 kippenbouilonblokje
- 15 ml olie (1 el)
Instructies
- Deeg voorbereiding:Voeg de bloem, het zout en de eieren in de DuoChef, meng op 2de stand en voeg het water in twee keren toe. Meng tot je een glad en elastisch mengsel hebt; indien nodig kan je het mengen afmaken met een Silicone Spatel.
- Zet dan de Spätzleria op de kom, giet het deeg in het holle gedeelte.
- Rasp het door de rooster. De Spätzles vallen in het kokend water. Zodra ze drijven, zijn ze gekookt.
- Haal ze vervolgens met de Schuimspaan XL uit het water, dompel ze onder in koud water en laat ze snel uitlekken.
- Voeg een beetje olie toe om te voorkomen dat ze aan elkaar plakken. Herhaal deze handeling tot het deeg op is.
Pesto
- Hak de basilicum, de pijnboompitten en het teentje knoflook fijn in de SuperSonic Turbo Chopper.
- Voeg de rest van de ingrediënten toe en mix tot je een heerlijke zelfgemaakte pesto hebt.
Opdienen
- De spätzles worden puur gegeten of licht gebakken in een pan met een beetje boter, vlees en kaas. Je kan er een sla naar keuze bij opdienen. Je kan ze ook als gegratineerde ovenschotel opdienen.
Bewaren
- Je kan de Spätzle Party op voorhand klaarmaken, ze kunnen meerdere dagen in de koelkast bewaard worden.Diepvries: Je kan ze ook invriezen, ze zijn 3 maanden houdbaar in de vriezer in een diepvriesdoos
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!