Späztle recept

Spätzle met pesto

Eens een keer wat anders dan pasta of aardappel op tafel. En zelf gemaakt smaakt het beste.
Voorbereidingstijd 25 min
Bereidingstijd 10 min
Pesto Bereiden 5 min
Totale tijd 40 min
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken de Elzas, Hongarije, Moselle, Oostenrijk, Slovenië, Zuid-Duitsland, Zuid-Tirol, Zwitserland
Porties 4 personen

Benodigd

  • Silicone Spatel
  • Spätzleria
  • Schuimspaan XL
  • Duo Chef
  • SuperSonic Turbo Chopper

Ingrediënten
  

Voor het deeg

  • 400 gram bloem
  • 5 ml fijn zout (1 tl)
  • 2 eieren
  • 200 ml water

Pesto

  • 1 handvol basilicum blaadjes
  • 15 ml pijnboompitten (1 el)
  • 1 knoflookteentjes geschild
  • 75 ml olijfolie
  • 30 ml geraspte Parmesaankaas (2 el)
  • zout en Peper

Voor het koken

  • 3 l kokend water
  • 10 ml grof zout (2 tl)
  • 1 kippenbouilonblokje
  • 15 ml olie (1 el)

Instructies
 

  • Deeg voorbereiding:
    Voeg de bloem, het zout en de eieren in de DuoChef, meng op 2de stand en voeg het water in twee keren toe. Meng tot je een glad en elastisch mengsel hebt; indien nodig kan je het mengen afmaken met een Silicone  Spatel
  • Zet dan de Spätzleria op de kom, giet het deeg in het holle gedeelte.
  • Rasp het door de rooster. De Spätzles vallen in het kokend water. Zodra ze drijven, zijn ze gekookt.
  • Haal ze vervolgens met de Schuimspaan XL uit het water, dompel ze onder in koud water en laat ze snel uitlekken.
  • Voeg een beetje olie toe om te voorkomen dat ze aan elkaar plakken. Herhaal deze handeling tot het deeg op is.

Pesto

  • Hak de basilicum, de pijnboompitten en het teentje knoflook fijn in de SuperSonic Turbo Chopper.
  • Voeg de rest van de ingrediënten toe en mix tot je een heerlijke zelfgemaakte pesto hebt. 

Opdienen

  • De spätzles worden puur gegeten of licht gebakken in een pan met een beetje boter, vlees en kaas. Je kan er een sla naar keuze bij opdienen. Je kan ze ook als gegratineerde ovenschotel opdienen.

Bewaren

  • Je kan de Spätzle Party op voorhand klaarmaken, ze kunnen meerdere dagen in de koelkast bewaard worden.
    Diepvries: Je kan ze ook invriezen, ze zijn 3 maanden houdbaar in de vriezer in een diepvriesdoos
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept