Geplaatst op Geef een reactie

Traditionele Spätzle

Traditionele Spatzle
Traditionele Spatzle

Traditionele Spätzle

Als je eenmaal dit recept voor Spätzle hebt geprobeerd, wil je ze nooit meer kopen. Het deeg is snel te maken en zelfgemaakt smaakt toch het lekkerst. Deze Spätzle zal jouw nieuwe last-minute bijgerecht worden, waar de hele familie blij van wordt.
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 5 min
Rusttijd 20 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 Personen

Benodigde Apparatuur

  • Ultimate Mixingbowl 3,5ltr
  • Pollepel
  • CombiPlus Spätzleria
  • Chef Series 3L Steelpan
  • Schuimspaan XL
  • Duo Vergiet
  • Iso Duo Schaal

Ingrediënten
  

  • 500 gram Meel
  • 5 Eieren M
  • 220 ml Lauwwarm water
  • Zout

Instructies
 

  • Doe alle ingrediënten in de Ultimate Mixingbowl 3,5ltr en roer met de pollepel tot er luchtbelletjes ontstaan. Laat het mengsel ongeveer 10 minuten rusten.
  • Klop dan nogmaals kort: het deeg moet je uit elkaar kunnen trekken zonder dat het scheurt.
  • Plaats de CombiPlus Spätzleria op de Chef Series Cottage Cookware 3L steelpan met kokend gezout water. Portioneer het deeg met de Spätzleria en duw het langzaam door de gaatjes.
  • Breng de spätzle eenmaal aan de kook, schep de bovenop drijvende spätzle af met de Schuimspaan XL, laat uitlekken in de Duo Vergiet en serveer het in één van de ISO Duo schalen, die het ook lekker warm houden,
  • Herhaal stap 3 en 4 tot al het deeg op is.
Trefwoord Spätzle
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Waardering recept