Geplaatst op Geef een reactie

Sticky honing-sesam kip in slaschuitjes

Deze sticky honing-sesam kip in slaschuitjes maak je vaker!

Sticky honing sesam kip in slaschuitjes

Sticky honing-sesam kip in slaschuitjes

Honing-sesam kip 
Voor dit verrukkelijke gerecht haal ik kipfilet in huis. Je kunt trouwens ook kipdijfilet gebruiken, als je wilt. Ik snijd ze in blokjes en bestuif ze met maizena.
Vervolgens ga ik aan de slag met de honing-sesamsaus. Ik mix de honing met sojasaus, knoflook, sesamzaadjes en rode chilivlokken. Je roerbakt de kip goudbruin met de saus. Wok dit een aantal minuten en laat de saus goed indikken. De maizena zorgt voor een betere binding, én een dikkere saus. Superhandig!
Ik eet het gerecht meteen op, en serveer ze in slaschuitjes met wat komkommer, bosui en wortel. Maar je kunt de honing-sesam kip ook gemakkelijk invriezen door twee silicone zakken te maken. Eén silicone zak met de kip bedekt in maizena en een kleine silicone zak met de saus. Dan moet er natuurlijk wel iets overblijven!
Als er iets overblijft nadat er gegeten is, doe je het restant in een schone silicone zak en deze leg je in de vriezer. Heb je trek in de kip? Haal het uit de vriezer en warm het op in de magnetron zonder dat je het uit de silicone zak hoeft te halen. Eenmaal warm kun je het zo in je bord laten glijden.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 1 uur 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Sesam-kip

  • 500 gram kipfilet
  • 2 eetlepels maizena
  • 60 ml honing
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel sesamzaadjes
  • ¼ theelepel rode chilivlokken
  • 2-3 eetlepels wokolie

Voor erbij

  • 100 gram wortel
  • ½ komkommer
  • 2 bosuitjes
  • extra sesamzaadjes
  • 4 slaschuitjes of snijdt deze van een krop sla

Instructies
 

Bereiding sesam-kip

  • Knip de kipfilet met de wildschaar in blokjes. Doe de kipblokjes in de silicone zak en voeg de maizena toe. Rits de silicone zak dicht zonder de lucht eruit te laten. Schudt de zak zodat de kipblokjes volledig bedekt zijn met de maizena. Gebruik desnoods de pollepel om de maizena om te scheppen.
  • Meng in de shaker de honing, sojasaus, geperste knoflook, sesamzaadjes en de rode chilivlokken.
  • Giet de inhoud van de shaker bij de kipblokjes en schudt de zak opnieuw goed. Gebruik eventueel weer de pollepel om de kipblokjes goed te bedekken met de saus. Laat dit een uur (of langer) intrekken. Leg de silicone zak in de koelkast.
  • Verwarm de wok op hoog vuur en giet de wokolie erin.
  • Giet voorzichtig de inhoud van de silicone zak in de wok. Maak de zak leeg met de flessenspatel. Keer de zak desnoods om zodat alle saus eraf gespateld kan worden.
  • Wok de kip zo'n minuut of twee tot de saus is ingedikt.
  • Rasp de wortel en komkommer met de raspmolen of mandochef. Hak de bosui fijn in de supersonic turbo.
  • Snijdt de sla met het groentemes zodat er vier slaschuitjes ontstaan.
    Vul de slaschuitjes met de honing sesam kip en top deze af met de geraspte wortel, komkommer, bosui en de extra sesamzaadjes.
  • Mocht er iets overblijven, vul dan een silicone zak en leg deze in de vriezer. Daarna kan de zak in de magnetron worden gelegd om de kip op te warmen. Je laat de inhoud zo in je bord glijden.
  • Eet smakelijk!
Trefwoord honing, hoofdgerecht, Kip, sesam, slaschuitjes, sticky honing kip
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept