
Klassieke pannenkoek
Met pannenkoeken is het altijd feest.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Porties 8 Stuks
Benodigd
- Koekenpan
Ingrediënten
- 100 gram bloem
- 2 eieren
- 300 ml melk
- 1 snufje zout
- zonnebloemolie
Instructies
- Doe 100 gram bloem, 2 eieren, 50 ml melk, een snufje zout en 1 theelepel zonnebloemolie in de Shaker 600ml,
- Schud de Shaker 600ml tot een dik glad mengsel
- Voeg langzaam de melk toe en tussendoor elke keer schudden. Zorg dat uiteindelijk alle melk in de shaker zit en alles goed gemengd is
- Verhit de pan op een middelmatig vuur. Smeer de koekenpan in met zonnebloem olie op keukenpapiertje
- Doe een beetje beslag in de pan. Laat het ongeveer 30 seconden bakken. Als de pan op de juiste temperatuur is de pannenkoek dan aan de onderkant goudbruin en klaar om om te draaien
- Pak de koekenpan bij het handvat, gebruik eventueel het paletmes, en keer de pannenkoek snel om. Laat de pannenkoek vervolgens nog 30 seconden bakken en leg hem daarna op een verwarmd bord.
- Ga verder met de rest van het beslag, serveer ze terwijl je bakt of stapel ze op een bord.
- Je kunt de pannenkoeken 1 maand invriezen, verpakt in vershoudfolie of een dag van te voren maken.
PANNENKOEKEN OPWARMEN
- Oven:Warm de oven voor 180C/ventilator 160C/gas 4Plaats de pannenkoeken gedurende 10-15 minuten vanaf koude of 5-10 minuten vanaf kamertemperatuur in de oven.
- Magnetron:Stapelen, afdekken met huishoudfolie, het folie doorprikken. Opwarmen op 900 watt gedurende 1 minuut.
Trefwoord Pannekoek, pannenkoek
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!