
Mexicaanse lasagne
Een keer een andere lasagne? Dan is dit wel een goed alternatief. Geen Italiaans recept maar Mexicaans. De ingrediënten zijn natuurlijk naar smaak. Houd je niet van mais of bonen? Laat ze dan achterwege.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 30 minuten min
Bereidingstijd 35 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 5 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Porties 6
Benodigd
Ingrediënten
- 5 tortilla's
- 500 gram gehakt
- 2 avocado's
- 2 uien
- 400 gram tomatenblokjes
- ½ blik rode kidneybonen
- 1 blik mais
- 2 teentjes knoflook
- 1 zakje tacokruiden
- 1 hand tortillachips naar eigen smaak
- 1 potje zure room
- 150 gram cheddarkaas aan een blok
Instructies
- Laat de mais uitlekken in het duovergiet.
- Pel de ui en maak deze klein in de supersonic chopper.
- Schil de avocado en snijd deze met het groentemes op de snijplank in partjes.
- Ontdoe de knoflook van de schil en pers deze met de knoflookpers uit.
- Doe de ui, knoflook en het gehakt in de microminuut en meng de taco kruiden er door met de pollepel. Voeg de tomatenblokjes erbij.
- Zet de microminuut in de magnetron voor 15 minuten op 800 watt.
- Verkruimel ondertussen de tortillachips in de supersonic.
- Rasp de kaas met de raspmolen.
- Haal de microminuut met de ovenhandschoenen uit de magnetron en wacht tot de druk eraf is! Voeg de mais en bonen toe.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Vul de ultrapro als volgt:
- 1. Leg op de bodem een tortilla
- 2. Verdeel hierover wat saus en stukjes avocado
- 3. Herhaal dit tot alles op is maar eindig met een tortilla
- 4. Verdeel de room erover en bestrooi met een laagje chips
- 5. Maak het af met de geraspte cheddarkaas
- Zet 30 tot 35 minuten in de oven op 180°C tot de kaas een korstje wordt
- Haal de ultrapro met de ovenhandschoenen uit de oven
- Schep een stuk lasagne met de bakspatel groot op je bord
- Eet smakelijk!
Trefwoord Lasagne
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!