Geplaatst op Geef een reactie

Rijst niçoise

Rijst Nicoise

Rijst Niçoise

Een lekkere rijst variant om te serveren bij gegrilde vis of vis die bereid is in de oven.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 14 min
Rusttijd 5 min
Totale tijd 24 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Frans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gram long grain rijst
  • 500 ml koud water
  • 4 tomaten
  • 2 sjalotten
  • 1 bosje bieslook
  • 50 gram pijnboompitten
  • 25 ml olijfolie
  • zout en peper van de molen

Instructies
 

  • Spoel de rijst in de Duovergiet
  • Doe de rijst in de rijstmaker samen met 500 ml water. Laat het 14 minuten koken op 800 watt. Laat het hierna 5 minuten rusten
  • Schil in de tussentijd de tomaten met de dunschiller
  • Snijd ze in blokjes met de SuperSonic Multi
  • Hak de sjalotten met de Supersonic Turbo en versnipper de bieslook
  • Laat in de koekenpan de pijnboompitten goudbruin kleuren, voeg er dan de olie en de sjalotten aan toe en laat dit 2 min op zacht vuur stoven. Voeg er vervolgens de tomaten, de gekookte rijst, defijngesnipperde bieslook aan toe
  • Breng op smaak met peper en zout.
Trefwoord Rijst
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Geplaatst op Geef een reactie

Mexicaanse lasagne

Mexicaanse lasagne

Mexicaanse lasagne

Een keer een andere lasagne? Dan is dit wel een goed alternatief. Geen Italiaans recept maar Mexicaans. De ingrediënten zijn natuurlijk naar smaak. Houd je niet van mais of bonen? Laat ze dan achterwege.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 35 min
Totale tijd 1 uur 5 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Porties 6

Ingrediënten
  

  • 5 tortilla's
  • 500 gram gehakt
  • 2 avocado's
  • 2 uien
  • 400 gram tomatenblokjes
  • ½ blik rode kidneybonen
  • 1 blik mais
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 zakje tacokruiden
  • 1 hand tortillachips naar eigen smaak
  • 1 potje zure room
  • 150 gram cheddarkaas aan een blok

Instructies
 

  • Laat de mais uitlekken in het duovergiet.
  • Pel de ui en maak deze klein in de supersonic chopper.
  • Schil de avocado en snijd deze met het groentemes op de snijplank in partjes.
  • Ontdoe de knoflook van de schil en pers deze met de knoflookpers uit.
  • Doe de ui, knoflook en het gehakt in de microminuut en meng de taco kruiden er door met de pollepel. Voeg de tomatenblokjes erbij.
  • Zet de microminuut in de magnetron voor 15 minuten op 800 watt.
  • Verkruimel ondertussen de tortillachips in de supersonic.
  • Rasp de kaas met de raspmolen.
  • Haal de microminuut met de ovenhandschoenen uit de magnetron en wacht tot de druk eraf is! Voeg de mais en bonen toe.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Vul de ultrapro als volgt:
  • 1. Leg op de bodem een tortilla
  • 2. Verdeel hierover wat saus en stukjes avocado
  • 3. Herhaal dit tot alles op is maar eindig met een tortilla
  • 4. Verdeel de room erover en bestrooi met een laagje chips
  • 5. Maak het af met de geraspte cheddarkaas
  • Zet 30 tot 35 minuten in de oven op 180°C tot de kaas een korstje wordt
  • Haal de ultrapro met de ovenhandschoenen uit de oven
  • Schep een stuk lasagne met de bakspatel groot op je bord
  • Eet smakelijk!
Trefwoord Lasagne
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Geplaatst op Geef een reactie

Smeltende Chocolade Harten

Smeltende chocolade harten

Half warm zijn ze het lekkersteomdat in het midden de chocolade dan nog vloeibaar is!
Eenmaal afgekoeld zijn ze zacht vanbinnen!
Eet smakelijk!
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 13 min
Totale tijd 43 min
Gang Nagerecht
Keuken Amerikaans
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 100 Gram Boter
  • 100 Gram Pure chocolade
  • 100 Gram Suiker
  • 2 eieren
  • 60 ml bloem (4 maatlepeltjes van 15ml)

Instructies
 

  • Was de MFV Mini Harten altijd af voor je begint (en uiteraard na gebruik) om te ontvetten.
  • Haal het rooster uit de oven om deMFV op te plaatsen (koud) en verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Breek de chocolade in stukjes ensnijdt de boter ook in stukjes.
  • Doe dit samen in de Micro Cook en laat  het smelten op 600 watt gedurende 1 ½ minuut,en roer door met de Soepele Klopper. Evt de tijd verlengen na doorroeren als het onvoldoende is gesmolten.
  • Voeg de suiker toe, breek het eimet de achterkant van de Flessenspatel in het bakje van het koksmaatje en giet er bij, doe dit ook met het andere ei (hiermee voorkom je dat je beide eieren moet wegdoen als het niet goed zou zijn)
  • Klop het goed door elkaar met de Soepele Klopper en voeg al kloppend de bloem toe.
  • Vul ieder vormpje van je MFV Mini Harten met het mengsel en maak de bovenkant van de MFV schoon met een stuk keukenrol.
  • Bak dit in 10 minuten in devoorverwarmde oven. Laat ze daarna een kwartier rusten voor ze uit de vorm tehalen.
Trefwoord Chocolade, Gebak, Oven
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Geplaatst op Geef een reactie

Klassieke pannenkoek

Klassieke pannenkoek

Met pannenkoeken is het altijd feest.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 5 min
Porties 8 Stuks

Benodigd

Ingrediënten
  

  • 100 gram bloem
  • 2 eieren
  • 300 ml melk
  • 1 snufje zout
  • zonnebloemolie

Instructies
 

  • Doe 100 gram bloem, 2 eieren, 50 ml melk, een snufje zout en 1 theelepel zonnebloemolie in de Shaker 600ml,
  • Schud de Shaker 600ml tot een dik glad mengsel
  • Voeg langzaam de melk toe en tussendoor elke keer schudden. Zorg dat uiteindelijk alle melk in de shaker zit en alles goed gemengd is
  • Verhit de pan op een middelmatig vuur. Smeer de koekenpan in met zonnebloem olie op keukenpapiertje
  • Doe een beetje beslag in de pan. Laat het ongeveer 30 seconden bakken. Als de pan op de juiste temperatuur is de pannenkoek dan aan de onderkant goudbruin en klaar om om te draaien
  • Pak de koekenpan bij het handvat, gebruik eventueel het paletmes, en keer de pannenkoek snel om. Laat de pannenkoek vervolgens nog 30 seconden bakken en leg hem daarna op een verwarmd bord.
  • Ga verder met de rest van het beslag, serveer ze terwijl je bakt of stapel ze op een bord.
  • Je kunt de pannenkoeken 1 maand invriezen, verpakt in vershoudfolie of een dag van te voren maken.

PANNENKOEKEN OPWARMEN

  • Oven:
    Warm de oven voor 180C/ventilator 160C/gas 4
    Plaats de pannenkoeken gedurende 10-15 minuten vanaf koude of 5-10 minuten vanaf kamertemperatuur in de oven.
  • Magnetron:
    Stapelen, afdekken met huishoudfolie, het folie doorprikken. Opwarmen op 900 watt gedurende 1 minuut.
Trefwoord Pannekoek, pannenkoek
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Geplaatst op Geef een reactie

Snelle Puree

Snelle Puree

Snelle Puree

Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min

Ingrediënten
  

  • 1 kg puree-aardappelen
  • 250 ml water
  • 50-100 gr zachte boter
  • peper en zout naar smaak
  • nootmuskaat naar smaak

Instructies
 

  • Schil de aardappelen met de dunschiller en snijd ze in stukjes en spoel ze af. Laat ze uitlekken in het duo vergiet en doe ze in de MicroMinuut met 250 ml water
  • Sluit de MicroMinuut af en laat 14 minuten garen op 900Watt. Laat 15 minuten rusten zodat het gerecht verder kan garen en de druk kan dalen
  • Laat uitlekken in het duo vergiet en stamp tot puree met behulp van de aardappelstamper
  • Voeg naar smaak boter, zout, peper ennootmuskaat toe
  • Meng alles door elkaar met de siliconenspatel
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Tip: U kunt uw puree een andere smaak geven door de helft van de aardappelen te vervangen door bijvoorbeeld 500 gram zoute aardappelen, bloemkool, knolselderij of courgettes.

Bijvoorbeeld: 500 gram aardappelen + 500 gram bloemkool.

Geplaatst op Geef een reactie

Clubsandwich met gegrilde kip

Clubsandwich met gegrilde kip

Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 45 min
Porties 1 Sandwich

Benodigd

  • PremiaGlas grillschaal
  • Essential tomatenmes
  • SlaChef
  • CombiSmart snijplank
  • Essentail broodmes

Ingrediënten
  

  • 3 (volkoren) boterhammen
  • 150 Gram kippendijen
  • 3 plakjes ontbijt- of katenspek
  • 5 cherrytomaatjes
  • 1 handje verse spinazie of gemengde sla
  • 1 klodder mayonaise
  • 1 klodder ketchup

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 250°C zonder rooster
  • Rooster de boterhammen in de PremiaGlas grillschaal met een klein beetje olie voor een minuut of vijf (houd het wel in de gaten) en haal ze uit de schaal
  • Leg, daarna, de kippendijen, zonder olie, in de PremiaGlas grillschaal en bak deze ongeveer 5 minuten aan iedere kant. Breng op smaak met een klein beetje zout. Draai de kip niet te snel om want dan krijg je niet van die mooie grillstrepen
  • Snijd de tomaatjes in partjes en de spinazie of sla in kleine reepjes met het Essential tomatenmes was het af in de kom en slinger droog in de SlaChef
  • Haal de kippendijen uit de schaal en leg dan de plakjes spek knapperig in de schaal

Bouw je sandwich

  • Leg de gegrilde boterham neer op de CombiSmart snijplank, smeer in met wat mayonaise, leg daarop de spinazie (of sla) en de gegrilde kippendijfilet
  • Leg de tweede gegrilde boterham met ketchup, de plakjes spek en de gesneden tomaatjes
  • Maak de stapel af met de laatste gegrilde boterham en snijd de clubsandwich door met het Essentail broodmes
Trefwoord Clubsandwich, Kip
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Geplaatst op Geef een reactie

Voetbal Burgers

Voetbal Burgers

Voetbal Burgers

Deze voetbal burgers zijn een mini versie van een heerlijke hamburger. Door de speciale manier van presenteren doen ze het altijd goed op een voetbal avond. Of gewoon voor de kleine (lekkere) trek 😉 Net als zijn grote broer klaar in een half uurtje! Als dat geen feestje is… Maak er lekker zelf een portie friet en een klodder mayo bij. Mmm eet smakelijk!
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 25 min
Bereidingstijd 18 min
Totale tijd 43 min
Porties 6 burgertjes

Ingrediënten
  

  • 75 ml lauwwarm water
  • 1 tl suiker
  • 10 gr verse gist
  • 150 gr bloem
  • 1 eigeel
  • 1 eiwit
  • 1/2 tl zout
  • 40 gr boter
  • 1 el sesam
  • 300 gr gemengd gehakt
  • 1 el olijfolie
  • zout en peper

Instructies
 

  • Meng het water met de suiker en verse gist in het Koksmaatje en laat het 5-10 minuten staan
  • Roer de overige ingrediënten in de Ultimate Mixing Bowl en giet het gistmengsel erbij en kneed het tot een deegbal. Sluit de kom met het deksel en zet het weg op een warme plek tot het deksel eraf ploft
  • Verwarm de oven voor op 200°C (onder- en boven hitte) en plaats de MFV (voet)bal op het rooster (buiten de oven)
  • Kneed het deeg nog een keer door en verdeel het in zes (6) delen en verdeel het over de vorm
  • Bak de broodjes in de oven voor zo'n 15 minuten. Stort de broodjes uit de vorm en bestrijk de bovenkanten met het eiwit met de Keukenkwast en strooi de sesam erop en bak de broodjes af in 2-3 minuten zonder vorm
  • Maak zes (6) hamburgertjes van het gehakt in de grootte van de broodjes, bestrijk beide kanten van het vlees met wat olie met de Keukenkwast en braad het zo'n 2 minuten aan in de Chef Series Koekenpan 28cm. Breng op smaak met peper en zout
  • Halveer de broodjes met het Essential broodmes en smeer de bovenkant naar smaak met mosterd, mayo of ketchup in.
  • Beleg de onderkant van het broodje met wat sla, augurk en het hamburgertje. Leg de bovenkant van het broodje er op en serveer direct
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Geplaatst op Geef een reactie

Courgette met Napolitaanse Saus

Courgette met Napolitaanse Saus

Courgetti met Napolitaanse Saus

Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 7 min
Rusttijd 1 min
Totale tijd 13 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2

Benodigd

Ingrediënten
  

  • 150 gram tomatenblokjes
  • 15 gram sjalotjes of lente-ui fijn gehakt met de SuperSonic Turbo
  • 1 teentje knoflook
  • zout en peper
  • 1 courgette
  • 6 blaadjes basilicum
  • 10 ml olijfolie
  • parmezaanschilvers

Instructies
 

  • Hak de sjalot of lente ui met de SuperSonic Turbo
  • Meng de tomatenblokjes, de sjalot en de geplette knoflook in de MicroCook 1liter maatkan. Kruid met zout en peper en meng dit goed.
  • Verwarm dit in de magnetron 3 Minuten op 600 watt en roer dit alles halverwege de kooktijd om
  • Snijd de courgette met behulp van de Handy Spiralizer en voeg dit toe in de MicroCook. Voeg daarna ook de basilicumblaadjes toe en meng het goed.
  • Kook dit in de magnetron tussen de 2 minuut 30 en 4 minuten op 600 watt, afhankelijk van de gewenste garing. Laat het hierna 1 minuut rusten.
  • Werk het af met een druppeltje olijfolie, parmazaanschilfers en versgemalen peper voor je het serveert.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Geplaatst op Geef een reactie

Krieltjessalade met haring

krieltjessalade met haring

Krieltjessalade met haring

Een frisse salade van krieltjes en haring. Lekker voor de lunch.
Nog geen beoordelingen
Bereidingstijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 Personen

Benodigd

  • Mando Junior
  • Chef Series Cottage 3ltr Steelpan
  • Chef Series Cottage Koekenpan 20cm
  • Keukenmes

Ingrediënten
  

  • 1 rode ui
  • 2 courgettes
  • 1 bosje radijs
  • 6 haringen
  • 1 kilo krieltjes
  • 100 ml witte wijnazijn
  • 450 gr tuinerwten (diepvries)
  • 6 el tzaziki of yoghurt
  • zwarte peper naar smaak

Instructies
 

  • Pel de ui met het keukenmes en snijd deze in dunnen ringen met behulp van de mando junior, maak van de radijs dunne plakjes met de mando junior, snijd de courgette in blokjes en de haring in blokjes.
    1 rode ui, 2 courgettes, 1 bosje radijs, 6 haringen
  • Doe water in de Chef Serie Cottage 3L steelpan en breng aan de kook, kook de krieltjes 10 min en giet af.
    1 kilo krieltjes
  • Meng de radijs met de rode ui, voeg de witte wijnazijn toe en 50 ml water, laat 20 min intrekken.
    100 ml witte wijnazijn
  • Verhit een scheutje olijfolie in de Chef Serie Cottage Koekenpan 20 cm en bak de krieltjes in 8 min gaar en goudbruin, voeg de laatste 4 min de courgetteblokjes en tuinerwten toe, breng op smaak met zwarte peper en laat afkoelen.
    450 gr tuinerwten (diepvries), zwarte peper
  • Meng de krieltjes met de tzatzikisaus of yoghurt, meng vervolgens met de reepjes haring, de gezuurde rode ui en de radijs tot een salade.
    6 el tzaziki of yoghurt
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Geplaatst op Geef een reactie

Panna cotta rondjes

Panna cotta rondjes

Panna Cotta rondjes

Een klein dessert in een andere vorm dan in een glaasje.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min
Gang Nagerecht
Keuken Italiaans
Porties 6 personen

Benodigd

  • 1 ruimteschaaltje 600ml
  • 1 microcook maatkan 1ltr
  • 1 MFV rings
  • 1 deksel diepvriesdoos 2¼ltr
  • 1 SuperSonic extra
  • 1 lage kant van het duo vergiet

Ingrediënten
  

  • 5 gram gelatine of agaragar
  • 250 ml vloeibare room
  • 125 ml halfvolle melk
  • 2 ml vanillepoeder of tonkaboon
  • 75 gram frambozen
  • 75 gram bosbessen
  • 20 gram poedersuiker

Instructies
 

  • Leg de gelatine (of gebruik de agaragar) 10 min in koud water in het ruimteschaaltje 600mlhttps://emielias-tupperware.nl/3-ruimteschaaltjes-600ml/
  • Verwarm in de MicroCook maatkan 1ltr de room, de melk, de suiker en het vanillepoeder of tonkaboon 4 min op 600 watt in de magnetron
  • Zet het deksel van de maatkan in de open positie
  • Knijp de gelatine uit en roer hem met de soepele klopper door het mengsel tot het volledig gesmolten is.
  • Zet de MFV Rings op het deksel van de diepvriesdoos 2¼ltr en verdeel de bereiding over de ringen met de flessenspatel
  • Zet de vorm 5 uur in de koelkast
  • Mix de frambozen, bosbessen en de poedersuiker in de supersonic extra en zeef de coulis in de lage kant van het duo vergiet zodat een glad mengsel ontstaat
  • Haal de panna cotta’s uit de vorm met een flessenspatel en leg ze meteen op een bord
  • Serveer ze onmiddellijk met de coulis van rode vruchten
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!