Geplaatst op Geef een reactie

Sappige Rosbief

Sappige Rosbief
Sappige Rosbief

Sappige Rosbief

Durf voor de komende feestdagen eens een klassieker te proberen. Maak je geen zorgen, rosbief uit de oven werkt altijd. Uw dierbaren zullen zeker genieten van dit sappige gestoofde gerecht.
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 2 uur 20 min
Totale tijd 2 uur 50 min
Gang Hoofdgerecht

Benodigde Apparatuur

  • Silicone Keukenkwast
  • Dunschiller
  • Groentemes
  • Chef Series 3L Steelpan
  • Silicone Ovenhandschoen
  • Soft Grip Dubbeltang
  • Platte Garde

Ingrediënten
  

  • 1,25 Kg Rosbief
  • Zout
  • Peper
  • 1-2 eetlepels Mosterd Middelscherp
  • 2 eetlepels Bakolie
  • 2 grote Uien
  • 3 Wortels
  • 350 ml Droge Rode Wijn
  • 600 ml Runderbouillon
  • 2 eetlepels Bindmiddel

Instructies
 

  • Wrijf de rosbief in met zout en peper en bestrijk hem helemaal met mosterd met behulp van Silicone Keukenkwast
    1,25 Kg Rosbief, Zout, Peper, 1-2 eetlepels Mosterd
  • Schil de wortelen met de dunschiller en snijd ze, net als de geschilde uien, met het groentemes in grove stukken.
    3 Wortels, 2 grote Uien
  • Verwarm de oven voor op 180°C boven/onderwarmte.
  • Verhit de bakolie in de Chef Series 3L Steelpan
    2 eetlepels Bakolie
  • Leg de Rosbief in de hete olie en schroei krachtig aan alle kanten dicht. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
  • Blus vervolgens af met rode wijn en laat lichtjes inkoken.
    350 ml Droge Rode Wijn
  • Voeg de uien en wortels toe aan de braadpan en fruit ze aan.
  • Als beide lichtjes bruin zijn, giet u de runderbouillon erbij.
    600 ml Runderbouillon
  • Dek de Chef Series Cottage Cookware 3L steelpan af met het deksel. Zorg ervoor dat de stoom openingen niet naar de handgrepen gericht zijn.
  • Zet de braadpan in de oven en laat de rosbief in ongeveer 120 minuten gaar worden. Besprenkel af en toe met de saus. Let op: Gebruik siliconen ovenwanten, want de braadpan wordt erg heet.
  • Neem de afgewerkte rosbief uit de saus met de Soft Grip Dubbeltang en breng de saus aan de kook op het fornuis.
  • Klop maïzena en een beetje water glad met de Platte Garde en voeg toe aan de saus om hem te verdikken. Als u wilt, kunt u de saus vooraf door een fijne zeef gieten.
    2 eetlepels Bindmiddel
  • Breng de saus op smaak met zout en peper en leg de rosbief er weer in met de Soft Grip Dubbeltang. Verwarm alles nog eens kort samen
  • Serveer de saus eventueel apart in de Iso Duo Sausschaal
Trefwoord Oven, Rosbief
Geplaatst op Geef een reactie

Traditionele Spätzle

Traditionele Spatzle
Traditionele Spatzle

Traditionele Spätzle

Als je eenmaal dit recept voor Spätzle hebt geprobeerd, wil je ze nooit meer kopen. Het deeg is snel te maken en zelfgemaakt smaakt toch het lekkerst. Deze Spätzle zal jouw nieuwe last-minute bijgerecht worden, waar de hele familie blij van wordt.
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 5 min
Rusttijd 20 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 Personen

Benodigde Apparatuur

  • Ultimate Mixingbowl 3,5ltr
  • Pollepel
  • CombiPlus Spätzleria
  • Chef Series 3L Steelpan
  • Schuimspaan XL
  • Duo Vergiet
  • Iso Duo Schaal

Ingrediënten
  

  • 500 gram Meel
  • 5 Eieren M
  • 220 ml Lauwwarm water
  • Zout

Instructies
 

  • Doe alle ingrediënten in de Ultimate Mixingbowl 3,5ltr en roer met de pollepel tot er luchtbelletjes ontstaan. Laat het mengsel ongeveer 10 minuten rusten.
  • Klop dan nogmaals kort: het deeg moet je uit elkaar kunnen trekken zonder dat het scheurt.
  • Plaats de CombiPlus Spätzleria op de Chef Series Cottage Cookware 3L steelpan met kokend gezout water. Portioneer het deeg met de Spätzleria en duw het langzaam door de gaatjes.
  • Breng de spätzle eenmaal aan de kook, schep de bovenop drijvende spätzle af met de Schuimspaan XL, laat uitlekken in de Duo Vergiet en serveer het in één van de ISO Duo schalen, die het ook lekker warm houden,
  • Herhaal stap 3 en 4 tot al het deeg op is.
Trefwoord Spätzle
Geplaatst op

Rode Kool met Peren

Rode Kool met Peren
Rode Kool met Peren

Rode Kool met Peren

Als de dagen weer korter worden, zijn verwarmende gerechten altijd welkom! Rode kool is niet meer weg te denken uit het koudere seizoen. Het past immers heel goed bij rijke gerechten zoals goulash of kalfsschenkel ! Verfijn het met peren en bied een extra smaakaccent. Al uw gasten zullen een tweede portie van dit bijgerecht willen!
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 1 uur 30 min
Totale tijd 1 uur 50 min
Gang Bijgerecht

Benodigde Apparatuur

  • MandoChef
  • Koksmes
  • Dunschiller
  • Groente- / Schilmes
  • Chef Series Cottage Cookware Kookpan 4,9ltr
  • Pollepel
  • Maatbeker

Ingrediënten
  

  • 1 grote Ui
  • 1 Rode Kool
  • 3 Peren
  • 100 gram Spekblokjes
  • 250 ml Droge Witte Wijn
  • 100-125 ml Balsamico Azijn
  • 1 eetlepel Witte Suiker
  • 1 eetlepel Bruine Suiker
  • 1/2 theelepel Zout
  • Peper naar smaak
  • 150-200 ml Water

Instructies
 

  • Pel de ui, snijd hem in ringen met de Mando Chef met de gladde snij-inzet op stand 2 en zet dit opzij tot u ze nodig heeft.
  • Verwijder de buitenste bladeren van de rode kool. Snijd de kop in vieren met het koksmes. Verwijder het steeltje van de kwarten en snij de vier stukken vervolgens fijn met de Mando Chef.
  • Schil de peren met het de dunschiller, ontpit ze met het schilmesje en snijd ze in grovere stukken van ongeveer 3 cm.
  • Leg de spekblokjes in de Chef Series Cottage Cookware 4,9 l pan en bak ze op een matig vuur. Voeg de uienringen toe en bak ze.
  • Blus af met witte wijn en breng kort aan de kook.
  • Roer met een houten lepel de stukjes rode kool en peer erdoor, evenals zout, peper, suiker en balsamicoazijn.
  • Meng alles goed en breng het met gesloten deksel eenmaal aan de kook op een hoog vuur, zet het vuur dan laag.
  • Laat de rode kool op een matig of laag vuur sudderen tot ze echt zacht is. Dit duurt ongeveer 1 1/2 uur.
  • Roer af en toe met de houten lepel en voeg water toe in tot de gewenste consistentie is bereikt.
  • Breng de rode kool voor het opdienen nogmaals op smaak met zout, peper en eventueel een beetje suiker.
  • Serveer de rode kool in de Iso Duo 3.5 Ltr
Geplaatst op Geef een reactie

Vegan Hamburger

Een dagje zonder vlees maar wel een hamburger op je bord? Maak deze dan met de handige hamburgerpers en grill ze in de Micro Pro Grill!

Vegan Hamburgers

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 18 min
Totale tijd 28 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 Hamburgers

Benodigde Apparatuur

  • SuperSonic Extra Chopper
  • MicroPro Grill
  • Hamburger Pers

Ingrediënten
  

  • 425 gr Zwarte bonen
  • 75 gr Paneermeel
  • 1 Rode peper
  • 5 ml Knoflookpoeder (1tl)
  • 4 Korianderblaadjes
  • 5 ml Zout (1tl)
  • 1 Limoen (sap)

Instructies
 

  • Doe alle ingrediënten in de SuperSonic Extra Chopper, sluit en trek aan het koordje tot ze grof gehakt zijn. 
  • Plaats de ring van de Hamburger Pers in de basis van een Diepvriesdoos Hamburger. Vorm 4 hamburgers met de duwer. 
  • Leg 2 hamburgers in de MicroPro Grill. Plaats het deksel op de grillpositie (lage positie) en bak in de microgolf gedurende 8 min op 900 watt. Draai de burgers om en bak ze nog 2 min. Zet ze dan opzij. 
  • Voeg de resterende 2 hamburgers toe, draai het deksel op de grillpositie (lage positie) en bak gedurende 6 minuten op 900 watt. Draai de burgers om en bak ze nog 2 minuten. 
  • Serveer met de bijgerechten van jouw keuze.  
Geplaatst op Geef een reactie

Spätzle met pesto

Spätzle met pesto

Voorbereidingstijd 25 min
Bereidingstijd 10 min
Pesto Bereiden 5 min
Totale tijd 40 min
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken de Elzas, Hongarije, Moselle, Oostenrijk, Slovenië, Zuid-Duitsland, Zuid-Tirol, Zwitserland
Porties 4 personen

Benodigde Apparatuur

  • Silicone Spatel
  • Spätzleria
  • Schuimspaan XL
  • Duo Chef
  • SuperSonic Turbo Chopper

Ingrediënten
  

Voor het deeg

  • 400 gram bloem
  • 5 ml fijn zout (1 tl)
  • 2 eieren
  • 200 ml water

Pesto

  • 1 handvol basilicum blaadjes
  • 15 ml pijnboompitten (1 el)
  • 1 knoflookteentjes geschild
  • 75 ml olijfolie
  • 30 ml geraspte Parmesaankaas (2 el)
  • zout en Peper

Voor het koken

  • 3 l kokend water
  • 10 ml grof zout (2 tl)
  • 1 kippenbouilonblokje
  • 15 ml olie (1 el)

Instructies
 

  • Deeg voorbereiding:
    Voeg de bloem, het zout en de eieren in de DuoChef, meng op 2de stand en voeg het water in twee keren toe. Meng tot je een glad en elastisch mengsel hebt; indien nodig kan je het mengen afmaken met een Silicone  Spatel
  • Zet dan de Spätzleria op de kom, giet het deeg in het holle gedeelte.
  • Rasp het door de rooster. De Spätzles vallen in het kokend water. Zodra ze drijven, zijn ze gekookt.
  • Haal ze vervolgens met de Schuimspaan XL uit het water, dompel ze onder in koud water en laat ze snel uitlekken.
  • Voeg een beetje olie toe om te voorkomen dat ze aan elkaar plakken. Herhaal deze handeling tot het deeg op is.

Pesto

  • Hak de basilicum, de pijnboompitten en het teentje knoflook fijn in de SuperSonic Turbo Chopper.
  • Voeg de rest van de ingrediënten toe en mix tot je een heerlijke zelfgemaakte pesto hebt. 

Opdienen

  • De spätzles worden puur gegeten of licht gebakken in een pan met een beetje boter, vlees en kaas. Je kan er een sla naar keuze bij opdienen. Je kan ze ook als gegratineerde ovenschotel opdienen.

Bewaren

  • Je kan de Spätzle Party op voorhand klaarmaken, ze kunnen meerdere dagen in de koelkast bewaard worden.
    Diepvries: Je kan ze ook invriezen, ze zijn 3 maanden houdbaar in de vriezer in een diepvriesdoos
Geplaatst op Geef een reactie

Chili Knoflooksaus

Chili Knoflooksaus

Bereidingstijd 5 min
Porties 6 personen

Benodigde Apparatuur

  • SuperSonic Chopper

Ingrediënten
  

  • 8 knoflookteentjes geschild
  • 4 Thaise Pepers
  • 5 cm gember, geschild in stukjes gesneden
  • 2 lente-uitjes
  • 120 ml olie
  • 7 ml zout ½ eetlepel
  • 1 ml suiker ¼ theelepel

Instructies
 

  • Plaats de knoflookteentjes, pepers, gember en lente-uitjes in de SuperSonic Chopper. Trek aan het koord tot alle ingrediënten fijngehakt zijn.
  • Voeg de resterende ingrediënten toe en trek nogmaals een paar keer aan het koord om goed te mengen.
Trefwoord Chili, Knoflook, Saus
Geplaatst op

Party Nacho’s

Party Nacho's

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 8 min
Totale tijd 18 min
Keuken Mexicaans
Porties 4 Personen

Benodigde Apparatuur

  • Micro Cook Maatkan
  • Ultra Pro 800ml
  • SuperSonic Turbo Chopper
  • Raspmolen
  • SuperSonic Multi Chopper

Ingrediënten
  

  • 150 gram Kipgehakt
  • 1 zak Nachos
  • 1 Rode paprika
  • 1 Rode ui
  • Kipkruiden
  • Zout en peper
  • 3 plakken Cheddar kaas
  • Geraspte kaas
  • Verse peterselie
  • 2 lepels Mayonaise
  • 2 lepels Creme fraiche
  • Tabasco

Instructies
 

  • Meng het gehakt met de kipkruiden, zout en peper in de Micro Cook Maatkan en zet deze 5 minuten op 800 Watt in de magnetron.
  • Leg de Nacho’s op de deksel van de Ultra Pro 800 ml
  • Snij de paprika en rode ui fijn met behulp van de SuperSonic Multichopper
  • Rasp de kaas met gebruik van de raspmolen
  • Snij de peterselie fijn met behulp van de SuperSonic Turbo Chopper (hou 1 lepel apart voor garnering).
  • Voeg aan de peterselie 2 lepels mayonaise, 2 lepels creme fraiche en een paar druppels tabasco toe. (eventueel zout en peper toevoegen naar smaak)
  • Strooi de kip, gesneden paprika en rode ui over de Nacho’s
  • Dek dit geheel af met de cheddar kaas en strooi hier de geraspte kaas over.
  • Zet het geheel 3 minuten op 600 Watt in de magnetron.
  • Garneer met de peterselie en server met de saus.
Trefwoord Nachos