Geplaatst op Geef een reactie

Snelle Puree

Snelle Puree

Snelle Puree

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min

Benodigd

  • Dunschiller
  • MicroMinuut
  • Aardappelstamper
  • Silicone Spatel

Ingrediënten
  

  • 1 kg puree-aardappelen
  • 250 ml water
  • 50-100 gr zachte boter
  • peper en zout naar smaak
  • nootmuskaat naar smaak

Instructies
 

  • Schil de aardappelen met de dunschiller en snijd ze in stukjes en spoel ze af. Laat ze uitlekken in het duo vergiet en doe ze in de MicroMinuut met 250 ml water
  • Sluit de MicroMinuut af en laat 14 minuten garen op 900Watt. Laat 15 minuten rusten zodat het gerecht verder kan garen en de druk kan dalen
  • Laat uitlekken in het duo vergiet en stamp tot puree met behulp van de aardappelstamper
  • Voeg naar smaak boter, zout, peper ennootmuskaat toe
  • Meng alles door elkaar met de siliconenspatel

Tip: U kunt uw puree een andere smaak geven door de helft van de aardappelen te vervangen door bijvoorbeeld 500 gram zoute aardappelen, bloemkool, knolselderij of courgettes.

Bijvoorbeeld: 500 gram aardappelen + 500 gram bloemkool.

Geplaatst op Geef een reactie

Clubsandwich met gegrilde kip

Clubsandwich met gegrilde kip

Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 45 min
Porties 1 Sandwich

Benodigd

  • PremiaGlas grillschaal
  • Essential tomatenmes
  • SlaChef
  • CombiSmart snijplank
  • Essentail broodmes

Ingrediënten
  

  • 3 (volkoren) boterhammen
  • 150 Gram kippendijen
  • 3 plakjes ontbijt- of katenspek
  • 5 cherrytomaatjes
  • 1 handje verse spinazie of gemengde sla
  • 1 klodder mayonaise
  • 1 klodder ketchup

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 250°C zonder rooster
  • Rooster de boterhammen in de PremiaGlas grillschaal met een klein beetje olie voor een minuut of vijf (houd het wel in de gaten) en haal ze uit de schaal
  • Leg, daarna, de kippendijen, zonder olie, in de PremiaGlas grillschaal en bak deze ongeveer 5 minuten aan iedere kant. Breng op smaak met een klein beetje zout. Draai de kip niet te snel om want dan krijg je niet van die mooie grillstrepen
  • Snijd de tomaatjes in partjes en de spinazie of sla in kleine reepjes met het Essential tomatenmes was het af in de kom en slinger droog in de SlaChef
  • Haal de kippendijen uit de schaal en leg dan de plakjes spek knapperig in de schaal

Bouw je sandwich

  • Leg de gegrilde boterham neer op de CombiSmart snijplank, smeer in met wat mayonaise, leg daarop de spinazie (of sla) en de gegrilde kippendijfilet
  • Leg de tweede gegrilde boterham met ketchup, de plakjes spek en de gesneden tomaatjes
  • Maak de stapel af met de laatste gegrilde boterham en snijd de clubsandwich door met het Essentail broodmes
Trefwoord Clubsandwich, Kip
Geplaatst op Geef een reactie

Voetbal Burgers

Voetbal Burgers

Voetbal Burgers

Deze voetbal burgers zijn een mini versie van een heerlijke hamburger. Door de speciale manier van presenteren doen ze het altijd goed op een voetbal avond. Of gewoon voor de kleine (lekkere) trek 😉 Net als zijn grote broer klaar in een half uurtje! Als dat geen feestje is… Maak er lekker zelf een portie friet en een klodder mayo bij. Mmm eet smakelijk!
Voorbereidingstijd 25 min
Bereidingstijd 18 min
Totale tijd 43 min
Porties 6 burgertjes

Benodigd

  • koksmaatje
  • Ultimate Mixing Bowl
  • MFV (voet)bal
  • Keukenkwast
  • Chef Series Koekenpan 28cm
  • Essential broodmes

Ingrediënten
  

  • 75 ml lauwwarm water
  • 1 tl suiker
  • 10 gr verse gist
  • 150 gr bloem
  • 1 eigeel
  • 1 eiwit
  • 1/2 tl zout
  • 40 gr boter
  • 1 el sesam
  • 300 gr gemengd gehakt
  • 1 el olijfolie
  • zout en peper

Instructies
 

  • Meng het water met de suiker en verse gist in het Koksmaatje en laat het 5-10 minuten staan
  • Roer de overige ingrediënten in de Ultimate Mixing Bowl en giet het gistmengsel erbij en kneed het tot een deegbal. Sluit de kom met het deksel en zet het weg op een warme plek tot het deksel eraf ploft
  • Verwarm de oven voor op 200°C (onder- en boven hitte) en plaats de MFV (voet)bal op het rooster (buiten de oven)
  • Kneed het deeg nog een keer door en verdeel het in zes (6) delen en verdeel het over de vorm
  • Bak de broodjes in de oven voor zo'n 15 minuten. Stort de broodjes uit de vorm en bestrijk de bovenkanten met het eiwit met de Keukenkwast en strooi de sesam erop en bak de broodjes af in 2-3 minuten zonder vorm
  • Maak zes (6) hamburgertjes van het gehakt in de grootte van de broodjes, bestrijk beide kanten van het vlees met wat olie met de Keukenkwast en braad het zo'n 2 minuten aan in de Chef Series Koekenpan 28cm. Breng op smaak met peper en zout
  • Halveer de broodjes met het Essential broodmes en smeer de bovenkant naar smaak met mosterd, mayo of ketchup in.
  • Beleg de onderkant van het broodje met wat sla, augurk en het hamburgertje. Leg de bovenkant van het broodje er op en serveer direct
Geplaatst op Geef een reactie

Courgette met Napolitaanse Saus

Courgette met Napolitaanse Saus

Courgetti met Napolitaanse Saus

Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 7 min
Rusttijd 1 min
Totale tijd 13 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2

Benodigd

  • SuperSonic turbo
  • MicroCook Schenkkan
  • Maatkan 1L
  • Handy Spiralizer

Ingrediënten
  

  • 150 gram tomatenblokjes
  • 15 gram sjalotjes of lente-ui fijn gehakt met de SuperSonic Turbo
  • 1 teentje knoflook
  • zout en peper
  • 1 courgette
  • 6 blaadjes basilicum
  • 10 ml olijfolie
  • parmezaanschilvers

Instructies
 

  • Hak de sjalot of lente ui met de SuperSonic Turbo
  • Meng de tomatenblokjes, de sjalot en de geplette knoflook in de MicroCook 1liter maatkan. Kruid met zout en peper en meng dit goed.
  • Verwarm dit in de magnetron 3 Minuten op 600 watt en roer dit alles halverwege de kooktijd om
  • Snijd de courgette met behulp van de Handy Spiralizer en voeg dit toe in de MicroCook. Voeg daarna ook de basilicumblaadjes toe en meng het goed.
  • Kook dit in de magnetron tussen de 2 minuut 30 en 4 minuten op 600 watt, afhankelijk van de gewenste garing. Laat het hierna 1 minuut rusten.
  • Werk het af met een druppeltje olijfolie, parmazaanschilfers en versgemalen peper voor je het serveert.
Geplaatst op Geef een reactie

Krieltjessalade met haring

krieltjessalade met haring

Krieltjessalade met haring

Een frisse salade van krieltjes en haring. Lekker voor de lunch.
Bereidingstijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 Personen

Benodigd

  • Mando Junior
  • Chef Series Cottage 3ltr Steelpan
  • Chef Series Cottage Koekenpan 20cm
  • Keukenmes

Ingrediënten
  

  • 1 rode ui
  • 2 courgettes
  • 1 bosje radijs
  • 6 haringen
  • 1 kilo krieltjes
  • 100 ml witte wijnazijn
  • 450 gr tuinerwten (diepvries)
  • 6 el tzaziki of yoghurt
  • zwarte peper naar smaak

Instructies
 

  • Pel de ui met het keukenmes en snijd deze in dunnen ringen met behulp van de mando junior, maak van de radijs dunne plakjes met de mando junior, snijd de courgette in blokjes en de haring in blokjes.
    1 rode ui, 2 courgettes, 1 bosje radijs, 6 haringen
  • Doe water in de Chef Serie Cottage 3L steelpan en breng aan de kook, kook de krieltjes 10 min en giet af.
    1 kilo krieltjes
  • Meng de radijs met de rode ui, voeg de witte wijnazijn toe en 50 ml water, laat 20 min intrekken.
    100 ml witte wijnazijn
  • Verhit een scheutje olijfolie in de Chef Serie Cottage Koekenpan 20 cm en bak de krieltjes in 8 min gaar en goudbruin, voeg de laatste 4 min de courgetteblokjes en tuinerwten toe, breng op smaak met zwarte peper en laat afkoelen.
    450 gr tuinerwten (diepvries), zwarte peper
  • Meng de krieltjes met de tzatzikisaus of yoghurt, meng vervolgens met de reepjes haring, de gezuurde rode ui en de radijs tot een salade.
    6 el tzaziki of yoghurt
Geplaatst op Geef een reactie

Panna cotta rondjes

Panna cotta rondjes

Panna Cotta rondjes

Een klein dessert in een andere vorm dan in een glaasje.
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min
Gang Nagerecht
Keuken Italiaans
Porties 6 personen

Benodigd

  • 1 ruimteschaaltje 600ml
  • 1 microcook maatkan 1ltr
  • 1 soepele klopper
  • 1 MFV rings
  • 1 deksel diepvriesdoos 2¼ltr
  • 1 SuperSonic extra
  • 1 lage kant van het duo vergiet
  • 1 flessenspatel

Ingrediënten
  

  • 5 gram gelatine of agaragar
  • 250 ml vloeibare room
  • 125 ml halfvolle melk
  • 2 ml vanillepoeder of tonkaboon
  • 75 gram frambozen
  • 75 gram bosbessen
  • 20 gram poedersuiker

Instructies
 

  • Leg de gelatine (of gebruik de agaragar) 10 min in koud water in het ruimteschaaltje 600mlhttps://emielias-tupperware.nl/3-ruimteschaaltjes-600ml/
  • Verwarm in de MicroCook maatkan 1ltr de room, de melk, de suiker en het vanillepoeder of tonkaboon 4 min op 600 watt in de magnetron
  • Zet het deksel van de maatkan in de open positie
  • Knijp de gelatine uit en roer hem met de soepele klopper door het mengsel tot het volledig gesmolten is.
  • Zet de MFV Rings op het deksel van de diepvriesdoos 2¼ltr en verdeel de bereiding over de ringen met de flessenspatel
  • Zet de vorm 5 uur in de koelkast
  • Mix de frambozen, bosbessen en de poedersuiker in de supersonic extra en zeef de coulis in de lage kant van het duo vergiet zodat een glad mengsel ontstaat
  • Haal de panna cotta’s uit de vorm met een flessenspatel en leg ze meteen op een bord
  • Serveer ze onmiddellijk met de coulis van rode vruchten
Geplaatst op Geef een reactie

Sappige Rosbief

Sappige Rosbief

Sappige Rosbief

Durf voor de komende feestdagen eens een klassieker te proberen. Maak je geen zorgen, rosbief uit de oven werkt altijd. Jouw dierbaren zullen zeker genieten van dit sappige gestoofde gerecht.
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 2 uur 20 min
Totale tijd 2 uur 50 min
Gang Hoofdgerecht

Benodigd

  • Silicone Keukenkwast
  • Dunschiller
  • Groentemes
  • Chef Series 3L Steelpan
  • Silicone Ovenhandschoen
  • Soft Grip Dubbeltang
  • Platte Garde

Ingrediënten
  

  • 1,25 Kg Rosbief
  • Zout
  • Peper
  • 1-2 eetlepels Mosterd Middelscherp
  • 2 eetlepels Bakolie
  • 2 grote Uien
  • 3 Wortels
  • 350 ml Droge Rode Wijn
  • 600 ml Runderbouillon
  • 2 eetlepels Bindmiddel

Instructies
 

  • Wrijf de rosbief in met zout en peper en bestrijk hem helemaal met mosterd met behulp van Silicone Keukenkwast
    1,25 Kg Rosbief, Zout, Peper, 1-2 eetlepels Mosterd
  • Schil de wortelen met de dunschiller en snijd ze, net als de geschilde uien, met het groentemes in grove stukken.
    3 Wortels, 2 grote Uien
  • Verwarm de oven voor op 180°C boven/onderwarmte.
  • Verhit de bakolie in de Chef Series 3L Steelpan
    2 eetlepels Bakolie
  • Leg de Rosbief in de hete olie en schroei krachtig aan alle kanten dicht. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
  • Blus vervolgens af met rode wijn en laat lichtjes inkoken.
    350 ml Droge Rode Wijn
  • Voeg de uien en wortels toe aan de braadpan en fruit ze aan.
  • Als beide lichtjes bruin zijn, giet u de runderbouillon erbij.
    600 ml Runderbouillon
  • Dek de Chef Series Cottage Cookware 3L steelpan af met het deksel. Zorg ervoor dat de stoom openingen niet naar de handgrepen gericht zijn.
  • Zet de braadpan in de oven en laat de rosbief in ongeveer 120 minuten gaar worden. Besprenkel af en toe met de saus. Let op: Gebruik siliconen ovenwanten, want de braadpan wordt erg heet.
  • Neem de afgewerkte rosbief uit de saus met de Soft Grip Dubbeltang en breng de saus aan de kook op het fornuis.
  • Klop maïzena en een beetje water glad met de Platte Garde en voeg toe aan de saus om hem te verdikken. Als u wilt, kunt u de saus vooraf door een fijne zeef gieten.
    2 eetlepels Bindmiddel
  • Breng de saus op smaak met zout en peper en leg de rosbief er weer in met de Soft Grip Dubbeltang. Verwarm alles nog eens kort samen
  • Serveer de saus eventueel apart in de Iso Duo Sausschaal
Geplaatst op Geef een reactie

Traditionele Spätzle

Traditionele Spatzle

Traditionele Spätzle

Als je eenmaal dit recept voor Spätzle hebt geprobeerd, wil je ze nooit meer kopen. Het deeg is snel te maken en zelfgemaakt smaakt toch het lekkerst. Deze Spätzle zal jouw nieuwe last-minute bijgerecht worden, waar de hele familie blij van wordt.
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 5 min
Rusttijd 20 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 Personen

Benodigd

  • Ultimate Mixingbowl 3,5ltr
  • Pollepel
  • CombiPlus Spätzleria
  • Chef Series 3L Steelpan
  • Schuimspaan XL
  • Duo Vergiet
  • Iso Duo Schaal

Ingrediënten
  

  • 500 gram Meel
  • 5 Eieren M
  • 220 ml Lauwwarm water
  • Zout

Instructies
 

  • Doe alle ingrediënten in de Ultimate Mixingbowl 3,5ltr en roer met de pollepel tot er luchtbelletjes ontstaan. Laat het mengsel ongeveer 10 minuten rusten.
  • Klop dan nogmaals kort: het deeg moet je uit elkaar kunnen trekken zonder dat het scheurt.
  • Plaats de CombiPlus Spätzleria op de Chef Series Cottage Cookware 3L steelpan met kokend gezout water. Portioneer het deeg met de Spätzleria en duw het langzaam door de gaatjes.
  • Breng de spätzle eenmaal aan de kook, schep de bovenop drijvende spätzle af met de Schuimspaan XL, laat uitlekken in de Duo Vergiet en serveer het in één van de ISO Duo schalen, die het ook lekker warm houden,
  • Herhaal stap 3 en 4 tot al het deeg op is.
Geplaatst op

Rode Kool met Peren

Rode Kool met Peren

Rode Kool met Peren

Als de dagen weer korter worden, zijn verwarmende gerechten altijd welkom! Rode kool is niet meer weg te denken uit het koudere seizoen. Het past immers heel goed bij rijke gerechten zoals goulash of kalfsschenkel ! Verfijn het met peren en bied een extra smaakaccent. Al uw gasten zullen een tweede portie van dit bijgerecht willen!
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 1 uur 30 min
Totale tijd 1 uur 50 min
Gang Bijgerecht

Benodigd

  • MandoChef
  • Koksmes
  • Dunschiller
  • Groente- / Schilmes
  • Chef Series Cottage Cookware Kookpan 4,9ltr
  • Pollepel
  • Maatbeker

Ingrediënten
  

  • 1 grote Ui
  • 1 Rode Kool
  • 3 Peren
  • 100 gram Spekblokjes
  • 250 ml Droge Witte Wijn
  • 100-125 ml Balsamico Azijn
  • 1 eetlepel Witte Suiker
  • 1 eetlepel Bruine Suiker
  • 1/2 theelepel Zout
  • Peper naar smaak
  • 150-200 ml Water

Instructies
 

  • Pel de ui, snijd hem in ringen met de Mando Chef met de gladde snij-inzet op stand 2 en zet dit opzij tot u ze nodig heeft.
  • Verwijder de buitenste bladeren van de rode kool. Snijd de kop in vieren met het koksmes. Verwijder het steeltje van de kwarten en snij de vier stukken vervolgens fijn met de Mando Chef.
  • Schil de peren met het de dunschiller, ontpit ze met het schilmesje en snijd ze in grovere stukken van ongeveer 3 cm.
  • Leg de spekblokjes in de Chef Series Cottage Cookware 4,9 l pan en bak ze op een matig vuur. Voeg de uienringen toe en bak ze.
  • Blus af met witte wijn en breng kort aan de kook.
  • Roer met een houten lepel de stukjes rode kool en peer erdoor, evenals zout, peper, suiker en balsamicoazijn.
  • Meng alles goed en breng het met gesloten deksel eenmaal aan de kook op een hoog vuur, zet het vuur dan laag.
  • Laat de rode kool op een matig of laag vuur sudderen tot ze echt zacht is. Dit duurt ongeveer 1 1/2 uur.
  • Roer af en toe met de houten lepel en voeg water toe in tot de gewenste consistentie is bereikt.
  • Breng de rode kool voor het opdienen nogmaals op smaak met zout, peper en eventueel een beetje suiker.
  • Serveer de rode kool in de Iso Duo 3.5 Ltr
Geplaatst op Geef een reactie

Vegan Hamburger

Een dagje zonder vlees maar wel een hamburger op je bord? Maak deze dan met de handige hamburgerpers en grill ze in de Micro Pro Grill!

vegan hambuger recept

Vegan Hamburgers

Zelf gemaakte burger is het lekkerst. En als deze dan ook nog vegan is, kan het niet gezonder.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 18 min
Totale tijd 28 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 Hamburgers

Benodigd

  • SuperSonic Extra Chopper
  • MicroPro Grill
  • Hamburger Pers

Ingrediënten
  

  • 425 gr Zwarte bonen
  • 75 gr Paneermeel
  • 1 Rode peper
  • 5 ml Knoflookpoeder (1tl)
  • 4 Korianderblaadjes
  • 5 ml Zout (1tl)
  • 1 Limoen (sap)

Instructies
 

  • Doe alle ingrediënten in de SuperSonic Extra Chopper, sluit en trek aan het koordje tot ze grof gehakt zijn. 
  • Plaats de ring van de Hamburger Pers in de basis van een Diepvriesdoos Hamburger. Vorm 4 hamburgers met de duwer. 
  • Leg 2 hamburgers in de MicroPro Grill. Plaats het deksel op de grillpositie (lage positie) en bak in de microgolf gedurende 8 min op 900 watt. Draai de burgers om en bak ze nog 2 min. Zet ze dan opzij. 
  • Voeg de resterende 2 hamburgers toe, draai het deksel op de grillpositie (lage positie) en bak gedurende 6 minuten op 900 watt. Draai de burgers om en bak ze nog 2 minuten. 
  • Serveer met de bijgerechten van jouw keuze.