Geplaatst op Geef een reactie

Tartiflette met spek en kaas

Op deze koude dagen is dit ovengerecht Tartiflette met spek en kaas echt comfort food!

Tartiflette met spek en kaas

Tartiflette met spek en kaas

Deze tartiflette met spek en kaas is een stevig en hartverwarmend gerecht, perfect voor koude avonden. Met aardappelschijfjes, spekblokjes, en een romige saus is dit comfort food ten voeten uit. Dus: als je op zoek bent naar een vullende maaltijd met een rijke smaak, dan is dit precies wat je nodig hebt.
In dit recept maak je laagjes van aardappelschijfjes met een mengsel van spek, ui, knoflook en spitskool. De romige saus op basis van witte wijn, crème fraîche en tijm maakt dit gerecht helemaal af. De reblochon-kaas geeft een pittige, smeuïge smaak waar de Franse tartiflette zo bekend om staat. Dit gerecht is een echte winterfavoriet en kan je serveren met knapperig brood en gekookte sperzieboontjes, of andere groente.
Mmm, Franse tartiflette
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 750 gram aardappelschijfjes (vers of voorgegaard)
  • 1 kleine spitskool ± 500 gram
  • 100 ml droge witte wijn
  • 6 takjes verse tijm
  • 1 rode of gele ui
  • 2 tenen knoflook
  • 150 gram spekblokjes
  • 200 ml crème fraîche
  • 160 gram reblochon kaas (of brie of camembert)
  • peper en zout naar smaak

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 220 graden (boven-en onderwarmte) of 200 graden (hetelucht).
  • Schil de aardappelen met de dunschiller en snijdt de aardappelen met de mando-chef in dunne schijfjes.
    Gebruik je verse aardappelschijfjes (die je zelf van aardappels snijdt)? Kook deze dan in gezouten water in 7-8 minuten net gaar. Haal ze uit de pan, laat ze uitlekken in een vergiet.
    Gebruik je voorgegaarde kant-en-klare aardappelschijfjes? Je kunt dan de stap overslaan of ze toch héél even extra voorkoken, controleer wel na circa 3-4 minuten hoe gaar ze zijn.
  • Haal de schil van de ui en knoflook met het groentemes en snijd de ui in ringen met de mando-chef en pers de knoflook fijn met de knoflookpers. Snijd de spitskool met het groentemes in dunne reepjes.
  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur, bak de spekblokjes rondom bruin en krokant. Voeg ui, knoflook en spitskool toe en bak al omscheppend in circa 6-8 minuten zacht en goudbruin.
  • Tip: Voor een vega variant laat je de spekblokjes weg, of vervang je ze voor plantaardige spekblokjes.
  • Schenk de witte wijn in de microcook en laat in de magnetron tot de helft inkoken. Roer de crème fraîche er door met de soepele klopper, breng aan de kook in de magnetron en kook 1-2 minuten tot een saus. Ris de blaadjes van de tijm met de dunschiller 6-in-1 boven de saus. Breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de helft van de aardappelplakjes in een ultrapro schaal. Verdeel de spekjes, kool en ui over de aardappels. Schep de helft van de saus er overheen en leg de rest van de aardappelplakjes er op. Verdeel het laatste beetje saus over de aardappelplakjes.
  • Zet de ovenschaal in de oven en bak 30-35 minuten. Snijd de reblochon kaas in plakken en leg ze over de saus, bak nog eens 5 minuten tot de kaas gesmolten is. Garneer met wat extra tijm.
  • Eet smakelijk
Trefwoord aardappel, kaas, ovengerecht, romige saus, spek, tartiflette
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Geplaatst op Geef een reactie

Sticky honing-sesam kip in slaschuitjes

Deze sticky honing-sesam kip in slaschuitjes maak je vaker!

Sticky honing sesam kip in slaschuitjes

Sticky honing-sesam kip in slaschuitjes

Honing-sesam kip 
Voor dit verrukkelijke gerecht haal ik kipfilet in huis. Je kunt trouwens ook kipdijfilet gebruiken, als je wilt. Ik snijd ze in blokjes en bestuif ze met maizena.
Vervolgens ga ik aan de slag met de honing-sesamsaus. Ik mix de honing met sojasaus, knoflook, sesamzaadjes en rode chilivlokken. Je roerbakt de kip goudbruin met de saus. Wok dit een aantal minuten en laat de saus goed indikken. De maizena zorgt voor een betere binding, én een dikkere saus. Superhandig!
Ik eet het gerecht meteen op, en serveer ze in slaschuitjes met wat komkommer, bosui en wortel. Maar je kunt de honing-sesam kip ook gemakkelijk invriezen door twee silicone zakken te maken. Eén silicone zak met de kip bedekt in maizena en een kleine silicone zak met de saus. Dan moet er natuurlijk wel iets overblijven!
Als er iets overblijft nadat er gegeten is, doe je het restant in een schone silicone zak en deze leg je in de vriezer. Heb je trek in de kip? Haal het uit de vriezer en warm het op in de magnetron zonder dat je het uit de silicone zak hoeft te halen. Eenmaal warm kun je het zo in je bord laten glijden.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 1 uur 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Sesam-kip

  • 500 gram kipfilet
  • 2 eetlepels maizena
  • 60 ml honing
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel sesamzaadjes
  • ¼ theelepel rode chilivlokken
  • 2-3 eetlepels wokolie

Voor erbij

  • 100 gram wortel
  • ½ komkommer
  • 2 bosuitjes
  • extra sesamzaadjes
  • 4 slaschuitjes of snijdt deze van een krop sla

Instructies
 

Bereiding sesam-kip

  • Knip de kipfilet met de wildschaar in blokjes. Doe de kipblokjes in de silicone zak en voeg de maizena toe. Rits de silicone zak dicht zonder de lucht eruit te laten. Schudt de zak zodat de kipblokjes volledig bedekt zijn met de maizena. Gebruik desnoods de pollepel om de maizena om te scheppen.
  • Meng in de shaker de honing, sojasaus, geperste knoflook, sesamzaadjes en de rode chilivlokken.
  • Giet de inhoud van de shaker bij de kipblokjes en schudt de zak opnieuw goed. Gebruik eventueel weer de pollepel om de kipblokjes goed te bedekken met de saus. Laat dit een uur (of langer) intrekken. Leg de silicone zak in de koelkast.
  • Verwarm de wok op hoog vuur en giet de wokolie erin.
  • Giet voorzichtig de inhoud van de silicone zak in de wok. Maak de zak leeg met de flessenspatel. Keer de zak desnoods om zodat alle saus eraf gespateld kan worden.
  • Wok de kip zo'n minuut of twee tot de saus is ingedikt.
  • Rasp de wortel en komkommer met de raspmolen of mandochef. Hak de bosui fijn in de supersonic turbo.
  • Snijdt de sla met het groentemes zodat er vier slaschuitjes ontstaan.
    Vul de slaschuitjes met de honing sesam kip en top deze af met de geraspte wortel, komkommer, bosui en de extra sesamzaadjes.
  • Mocht er iets overblijven, vul dan een silicone zak en leg deze in de vriezer. Daarna kan de zak in de magnetron worden gelegd om de kip op te warmen. Je laat de inhoud zo in je bord glijden.
  • Eet smakelijk!
Trefwoord honing, hoofdgerecht, Kip, sesam, slaschuitjes, sticky honing kip
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Geplaatst op Geef een reactie

Pittige Rijstpan

Geniet van een heerlijke en eenvoudige maaltijd! Met slechts een paar eenvoudige ingrediënten, waaronder verse champignons, geraspte kaas en crème fraîche, kun je in een mum van tijd een smakelijke maaltijd op tafel zetten.

Pittige Rijstpan

Ben je op zoek naar een smakelijk gerecht dat je snel en gemakkelijk kunt bereiden? Probeer dan deze pittige rijstpan!
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 1 uur 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Rusttijd 5 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Fusion
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 75 ml witte rijst
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 kleine ui
  • 125 gram bruine champignons
  • 70 gram geraspte kaas
  • 1 eetlepel Creme fraiche
  • ½ bosje bladpeterselie
  • 4 cocktailtomaten

Instructies
 

  • Bereid de rijst volgens de instructies in de Maxi Rijstkoker in de magnetron en dan 5 minuten laten staan
  • Verhit olijfolie in een koekenpan en de fruit de gesnipperde ui tot ze glazig zijn. Snij de schoongemaakte champignons in plakjes met de Super Dicer en bak tot ze lichtbruin zijn
  • Haal de pan van het vuur, roer de crème fraîche, geraspte kaas, de fijngehakte peterselie, de gekookte rijst en tomaathelften erdoor. Kruid met peper en zout
  • Verwarm alles tot de kaas gesmolten is en serveer alles samen
Trefwoord Champignons, Cockttailtomaten, Rijst
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Geplaatst op Geef een reactie

Rijst niçoise

Rijst Nicoise
Rijst Nicoise

Rijst Niçoise

Een lekkere rijst variant om te serveren bij gegrilde vis of vis die bereid is in de oven.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 14 minuten
Rusttijd 5 minuten
Totale tijd 24 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Frans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gram long grain rijst
  • 500 ml koud water
  • 4 tomaten
  • 2 sjalotten
  • 1 bosje bieslook
  • 50 gram pijnboompitten
  • 25 ml olijfolie
  • zout en peper van de molen

Instructies
 

  • Spoel de rijst in de Duovergiet
  • Doe de rijst in de rijstmaker samen met 500 ml water. Laat het 14 minuten koken op 800 watt. Laat het hierna 5 minuten rusten
  • Schil in de tussentijd de tomaten met de dunschiller
  • Snijd ze in blokjes met de SuperSonic Multi
  • Hak de sjalotten met de Supersonic Turbo en versnipper de bieslook
  • Laat in de koekenpan de pijnboompitten goudbruin kleuren, voeg er dan de olie en de sjalotten aan toe en laat dit 2 min op zacht vuur stoven. Voeg er vervolgens de tomaten, de gekookte rijst, defijngesnipperde bieslook aan toe
  • Breng op smaak met peper en zout.
Trefwoord Rijst
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Geplaatst op Geef een reactie

Mexicaanse lasagne

Mexicaanse lasagne

Mexicaanse lasagne

Een keer een andere lasagne? Dan is dit wel een goed alternatief. Geen Italiaans recept maar Mexicaans. De ingrediënten zijn natuurlijk naar smaak. Houd je niet van mais of bonen? Laat ze dan achterwege.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Porties 6

Ingrediënten
  

  • 5 tortilla's
  • 500 gram gehakt
  • 2 avocado's
  • 2 uien
  • 400 gram tomatenblokjes
  • ½ blik rode kidneybonen
  • 1 blik mais
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 zakje tacokruiden
  • 1 hand tortillachips naar eigen smaak
  • 1 potje zure room
  • 150 gram cheddarkaas aan een blok

Instructies
 

  • Laat de mais uitlekken in het duovergiet.
  • Pel de ui en maak deze klein in de supersonic chopper.
  • Schil de avocado en snijd deze met het groentemes op de snijplank in partjes.
  • Ontdoe de knoflook van de schil en pers deze met de knoflookpers uit.
  • Doe de ui, knoflook en het gehakt in de microminuut en meng de taco kruiden er door met de pollepel. Voeg de tomatenblokjes erbij.
  • Zet de microminuut in de magnetron voor 15 minuten op 800 watt.
  • Verkruimel ondertussen de tortillachips in de supersonic.
  • Rasp de kaas met de raspmolen.
  • Haal de microminuut met de ovenhandschoenen uit de magnetron en wacht tot de druk eraf is! Voeg de mais en bonen toe.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Vul de ultrapro als volgt:
  • 1. Leg op de bodem een tortilla
  • 2. Verdeel hierover wat saus en stukjes avocado
  • 3. Herhaal dit tot alles op is maar eindig met een tortilla
  • 4. Verdeel de room erover en bestrooi met een laagje chips
  • 5. Maak het af met de geraspte cheddarkaas
  • Zet 30 tot 35 minuten in de oven op 180°C tot de kaas een korstje wordt
  • Haal de ultrapro met de ovenhandschoenen uit de oven
  • Schep een stuk lasagne met de bakspatel groot op je bord
  • Eet smakelijk!
Trefwoord Lasagne
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Geplaatst op Geef een reactie

Smeltende Chocolade Harten

Smeltende chocolade harten

Half warm zijn ze het lekkersteomdat in het midden de chocolade dan nog vloeibaar is!
Eenmaal afgekoeld zijn ze zacht vanbinnen!
Eet smakelijk!
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 13 minuten
Totale tijd 43 minuten
Gang Nagerecht
Keuken Amerikaans
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 100 Gram Boter
  • 100 Gram Pure chocolade
  • 100 Gram Suiker
  • 2 eieren
  • 60 ml bloem (4 maatlepeltjes van 15ml)

Instructies
 

  • Was de MFV Mini Harten altijd af voor je begint (en uiteraard na gebruik) om te ontvetten.
  • Haal het rooster uit de oven om deMFV op te plaatsen (koud) en verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Breek de chocolade in stukjes ensnijdt de boter ook in stukjes.
  • Doe dit samen in de Micro Cook en laat  het smelten op 600 watt gedurende 1 ½ minuut,en roer door met de Soepele Klopper. Evt de tijd verlengen na doorroeren als het onvoldoende is gesmolten.
  • Voeg de suiker toe, breek het eimet de achterkant van de Flessenspatel in het bakje van het koksmaatje en giet er bij, doe dit ook met het andere ei (hiermee voorkom je dat je beide eieren moet wegdoen als het niet goed zou zijn)
  • Klop het goed door elkaar met de Soepele Klopper en voeg al kloppend de bloem toe.
  • Vul ieder vormpje van je MFV Mini Harten met het mengsel en maak de bovenkant van de MFV schoon met een stuk keukenrol.
  • Bak dit in 10 minuten in devoorverwarmde oven. Laat ze daarna een kwartier rusten voor ze uit de vorm tehalen.
Trefwoord Chocolade, Gebak, Oven
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Geplaatst op Geef een reactie

Klassieke pannenkoek

Klassieke pannenkoek

Met pannenkoeken is het altijd feest.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Porties 8 Stuks

Benodigd

Ingrediënten
  

  • 100 gram bloem
  • 2 eieren
  • 300 ml melk
  • 1 snufje zout
  • zonnebloemolie

Instructies
 

  • Doe 100 gram bloem, 2 eieren, 50 ml melk, een snufje zout en 1 theelepel zonnebloemolie in de Shaker 600ml,
  • Schud de Shaker 600ml tot een dik glad mengsel
  • Voeg langzaam de melk toe en tussendoor elke keer schudden. Zorg dat uiteindelijk alle melk in de shaker zit en alles goed gemengd is
  • Verhit de pan op een middelmatig vuur. Smeer de koekenpan in met zonnebloem olie op keukenpapiertje
  • Doe een beetje beslag in de pan. Laat het ongeveer 30 seconden bakken. Als de pan op de juiste temperatuur is de pannenkoek dan aan de onderkant goudbruin en klaar om om te draaien
  • Pak de koekenpan bij het handvat, gebruik eventueel het paletmes, en keer de pannenkoek snel om. Laat de pannenkoek vervolgens nog 30 seconden bakken en leg hem daarna op een verwarmd bord.
  • Ga verder met de rest van het beslag, serveer ze terwijl je bakt of stapel ze op een bord.
  • Je kunt de pannenkoeken 1 maand invriezen, verpakt in vershoudfolie of een dag van te voren maken.

PANNENKOEKEN OPWARMEN

  • Oven:
    Warm de oven voor 180C/ventilator 160C/gas 4
    Plaats de pannenkoeken gedurende 10-15 minuten vanaf koude of 5-10 minuten vanaf kamertemperatuur in de oven.
  • Magnetron:
    Stapelen, afdekken met huishoudfolie, het folie doorprikken. Opwarmen op 900 watt gedurende 1 minuut.
Trefwoord Pannekoek, pannenkoek
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Geplaatst op Geef een reactie

Snelle Puree

Snelle Puree

Snelle Puree

Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten
  

  • 1 kg puree-aardappelen
  • 250 ml water
  • 50-100 gr zachte boter
  • peper en zout naar smaak
  • nootmuskaat naar smaak

Instructies
 

  • Schil de aardappelen met de dunschiller en snijd ze in stukjes en spoel ze af. Laat ze uitlekken in het duo vergiet en doe ze in de MicroMinuut met 250 ml water
  • Sluit de MicroMinuut af en laat 14 minuten garen op 900Watt. Laat 15 minuten rusten zodat het gerecht verder kan garen en de druk kan dalen
  • Laat uitlekken in het duo vergiet en stamp tot puree met behulp van de aardappelstamper
  • Voeg naar smaak boter, zout, peper ennootmuskaat toe
  • Meng alles door elkaar met de siliconenspatel
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Tip: U kunt uw puree een andere smaak geven door de helft van de aardappelen te vervangen door bijvoorbeeld 500 gram zoute aardappelen, bloemkool, knolselderij of courgettes.

Bijvoorbeeld: 500 gram aardappelen + 500 gram bloemkool.

Geplaatst op Geef een reactie

Clubsandwich met gegrilde kip

Clubsandwich met gegrilde kip

Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 1 Sandwich

Benodigd

  • PremiaGlas grillschaal
  • Essential tomatenmes
  • SlaChef
  • CombiSmart snijplank
  • Essentail broodmes

Ingrediënten
  

  • 3 (volkoren) boterhammen
  • 150 Gram kippendijen
  • 3 plakjes ontbijt- of katenspek
  • 5 cherrytomaatjes
  • 1 handje verse spinazie of gemengde sla
  • 1 klodder mayonaise
  • 1 klodder ketchup

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 250°C zonder rooster
  • Rooster de boterhammen in de PremiaGlas grillschaal met een klein beetje olie voor een minuut of vijf (houd het wel in de gaten) en haal ze uit de schaal
  • Leg, daarna, de kippendijen, zonder olie, in de PremiaGlas grillschaal en bak deze ongeveer 5 minuten aan iedere kant. Breng op smaak met een klein beetje zout. Draai de kip niet te snel om want dan krijg je niet van die mooie grillstrepen
  • Snijd de tomaatjes in partjes en de spinazie of sla in kleine reepjes met het Essential tomatenmes was het af in de kom en slinger droog in de SlaChef
  • Haal de kippendijen uit de schaal en leg dan de plakjes spek knapperig in de schaal

Bouw je sandwich

  • Leg de gegrilde boterham neer op de CombiSmart snijplank, smeer in met wat mayonaise, leg daarop de spinazie (of sla) en de gegrilde kippendijfilet
  • Leg de tweede gegrilde boterham met ketchup, de plakjes spek en de gesneden tomaatjes
  • Maak de stapel af met de laatste gegrilde boterham en snijd de clubsandwich door met het Essentail broodmes
Trefwoord Clubsandwich, Kip
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Geplaatst op Geef een reactie

Voetbal Burgers

Voetbal Burgers

Voetbal Burgers

Deze voetbal burgers zijn een mini versie van een heerlijke hamburger. Door de speciale manier van presenteren doen ze het altijd goed op een voetbal avond. Of gewoon voor de kleine (lekkere) trek 😉 Net als zijn grote broer klaar in een half uurtje! Als dat geen feestje is… Maak er lekker zelf een portie friet en een klodder mayo bij. Mmm eet smakelijk!
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 18 minuten
Totale tijd 43 minuten
Porties 6 burgertjes

Ingrediënten
  

  • 75 ml lauwwarm water
  • 1 tl suiker
  • 10 gr verse gist
  • 150 gr bloem
  • 1 eigeel
  • 1 eiwit
  • 1/2 tl zout
  • 40 gr boter
  • 1 el sesam
  • 300 gr gemengd gehakt
  • 1 el olijfolie
  • zout en peper

Instructies
 

  • Meng het water met de suiker en verse gist in het Koksmaatje en laat het 5-10 minuten staan
  • Roer de overige ingrediënten in de Ultimate Mixing Bowl en giet het gistmengsel erbij en kneed het tot een deegbal. Sluit de kom met het deksel en zet het weg op een warme plek tot het deksel eraf ploft
  • Verwarm de oven voor op 200°C (onder- en boven hitte) en plaats de MFV (voet)bal op het rooster (buiten de oven)
  • Kneed het deeg nog een keer door en verdeel het in zes (6) delen en verdeel het over de vorm
  • Bak de broodjes in de oven voor zo'n 15 minuten. Stort de broodjes uit de vorm en bestrijk de bovenkanten met het eiwit met de Keukenkwast en strooi de sesam erop en bak de broodjes af in 2-3 minuten zonder vorm
  • Maak zes (6) hamburgertjes van het gehakt in de grootte van de broodjes, bestrijk beide kanten van het vlees met wat olie met de Keukenkwast en braad het zo'n 2 minuten aan in de Chef Series Koekenpan 28cm. Breng op smaak met peper en zout
  • Halveer de broodjes met het Essential broodmes en smeer de bovenkant naar smaak met mosterd, mayo of ketchup in.
  • Beleg de onderkant van het broodje met wat sla, augurk en het hamburgertje. Leg de bovenkant van het broodje er op en serveer direct
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!