Geplaatst op Geef een reactie

Rijst niçoise

Rijst Nicoise
Rijst Nicoise

Rijst Niçoise

Een lekkere rijst variant om te serveren bij gegrilde vis of vis die bereid is in de oven.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 14 minuten
Rusttijd 5 minuten
Totale tijd 24 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Frans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gram long grain rijst
  • 500 ml koud water
  • 4 tomaten
  • 2 sjalotten
  • 1 bosje bieslook
  • 50 gram pijnboompitten
  • 25 ml olijfolie
  • zout en peper van de molen

Instructies
 

  • Spoel de rijst in de Duovergiet
  • Doe de rijst in de rijstmaker samen met 500 ml water. Laat het 14 minuten koken op 800 watt. Laat het hierna 5 minuten rusten
  • Schil in de tussentijd de tomaten met de dunschiller
  • Snijd ze in blokjes met de SuperSonic Multi
  • Hak de sjalotten met de Supersonic Turbo en versnipper de bieslook
  • Laat in de koekenpan de pijnboompitten goudbruin kleuren, voeg er dan de olie en de sjalotten aan toe en laat dit 2 min op zacht vuur stoven. Voeg er vervolgens de tomaten, de gekookte rijst, defijngesnipperde bieslook aan toe
  • Breng op smaak met peper en zout.
Trefwoord Rijst
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept