

Rijst Niçoise
Een lekkere rijst variant om te serveren bij gegrilde vis of vis die bereid is in de oven.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 14 minuten min
Rusttijd 5 minuten min
Totale tijd 24 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Frans
Porties 4 personen
Benodigd
Ingrediënten
- 300 gram long grain rijst
- 500 ml koud water
- 4 tomaten
- 2 sjalotten
- 1 bosje bieslook
- 50 gram pijnboompitten
- 25 ml olijfolie
- zout en peper van de molen
Instructies
- Spoel de rijst in de Duovergiet
- Doe de rijst in de rijstmaker samen met 500 ml water. Laat het 14 minuten koken op 800 watt. Laat het hierna 5 minuten rusten
- Schil in de tussentijd de tomaten met de dunschiller
- Snijd ze in blokjes met de SuperSonic Multi
- Hak de sjalotten met de Supersonic Turbo en versnipper de bieslook
- Laat in de koekenpan de pijnboompitten goudbruin kleuren, voeg er dan de olie en de sjalotten aan toe en laat dit 2 min op zacht vuur stoven. Voeg er vervolgens de tomaten, de gekookte rijst, defijngesnipperde bieslook aan toe
- Breng op smaak met peper en zout.
Trefwoord Rijst
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!