
Panna Cotta rondjes
Een klein dessert in een andere vorm dan in een glaasje.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Gang Nagerecht
Keuken Italiaans
Porties 6 personen
Benodigd
- 1 ruimteschaaltje 600ml
- 1 microcook maatkan 1ltr
- 1 MFV rings
- 1 deksel diepvriesdoos 2¼ltr
- 1 SuperSonic extra
- 1 lage kant van het duo vergiet
Ingrediënten
- 5 gram gelatine of agaragar
- 250 ml vloeibare room
- 125 ml halfvolle melk
- 2 ml vanillepoeder of tonkaboon
- 75 gram frambozen
- 75 gram bosbessen
- 20 gram poedersuiker
Instructies
- Leg de gelatine (of gebruik de agaragar) 10 min in koud water in het ruimteschaaltje 600mlhttps://emielias-tupperware.nl/3-ruimteschaaltjes-600ml/
- Verwarm in de MicroCook maatkan 1ltr de room, de melk, de suiker en het vanillepoeder of tonkaboon 4 min op 600 watt in de magnetron
- Zet het deksel van de maatkan in de open positie
- Knijp de gelatine uit en roer hem met de soepele klopper door het mengsel tot het volledig gesmolten is.
- Zet de MFV Rings op het deksel van de diepvriesdoos 2¼ltr en verdeel de bereiding over de ringen met de flessenspatel
- Zet de vorm 5 uur in de koelkast
- Mix de frambozen, bosbessen en de poedersuiker in de supersonic extra en zeef de coulis in de lage kant van het duo vergiet zodat een glad mengsel ontstaat
- Haal de panna cotta’s uit de vorm met een flessenspatel en leg ze meteen op een bord
- Serveer ze onmiddellijk met de coulis van rode vruchten
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!