Geplaatst op Geef een reactie

Panna cotta rondjes

Panna cotta rondjes

Panna Cotta rondjes

Een klein dessert in een andere vorm dan in een glaasje.
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min
Gang Nagerecht
Keuken Italiaans
Porties 6 personen

Benodigde Apparatuur

  • 1 ruimteschaaltje 600ml
  • 1 microcook maatkan 1ltr
  • 1 soepele klopper
  • 1 MFV rings
  • 1 deksel diepvriesdoos 2¼ltr
  • 1 SuperSonic extra
  • 1 lage kant van het duo vergiet
  • 1 flessenspatel

Ingrediënten
  

  • 5 gram gelatine of agaragar
  • 250 ml vloeibare room
  • 125 ml halfvolle melk
  • 2 ml vanillepoeder of tonkaboon
  • 75 gram frambozen
  • 75 gram bosbessen
  • 20 gram poedersuiker

Instructies
 

  • Leg de gelatine (of gebruik de agaragar) 10 min in koud water in het ruimteschaaltje 600mlhttps://emielias-tupperware.nl/3-ruimteschaaltjes-600ml/
  • Verwarm in de MicroCook maatkan 1ltr de room, de melk, de suiker en het vanillepoeder of tonkaboon 4 min op 600 watt in de magnetron
  • Zet het deksel van de maatkan in de open positie
  • Knijp de gelatine uit en roer hem met de soepele klopper door het mengsel tot het volledig gesmolten is.
  • Zet de MFV Rings op het deksel van de diepvriesdoos 2¼ltr en verdeel de bereiding over de ringen met de flessenspatel
  • Zet de vorm 5 uur in de koelkast
  • Mix de frambozen, bosbessen en de poedersuiker in de supersonic extra en zeef de coulis in de lage kant van het duo vergiet zodat een glad mengsel ontstaat
  • Haal de panna cotta’s uit de vorm met een flessenspatel en leg ze meteen op een bord
  • Serveer ze onmiddellijk met de coulis van rode vruchten
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Waardering recept